Hola a tothom

L’excursió que us proposem aquest mes és una atractiva travessa, pel sector sud-est de la serra de Prades. Sortirem d’Arbolí, per pujar a Siurana pel grau dels Masets i baixarem pel camí vell a Cornudella. El principal atractiu és el paisatge, el poble de Siurana, situat a dalt d’una cinglera i mirador de primer ordre de la comarca, i els camins de grau per pujar i baixar del poble. Tot el recorregut és camí fressat, sense dificultat tècnica. pel vessant est i baixarem per la vessant oest, cap a Cornudella.

Dades tècniques:

Data: 15/03/15, diumenge Lloc: Serra de Prades. (Baix Camp-El Priorat). Recorregut: Travessa. Itinerari: Arbolí-Galligant-Collet de la Bassa-Molí Mas del Candi-Grau dels Masets-Siurana-Camí vell de Cornudella-Cornudella del Montsant. Horari: 5h. Desnivell: 500 mts. Transport: Autocar. Pressupost: 20€. No socis: +4 euros. Punt de trobada: UEC Bcn. Gran Via cantonada c/. Muntaner. Lloc i hora de trobada: UEC Bcn. c/. Muntaner cantonada Gran Vía. 7.15h. És prega puntualitat. Hora sortida autocar: 7,30h. Llocs d’interès:

Siurana de Prades. Poble situat a dalt d’una cinglera calcaria, al sector sud-oest de la serra de Prades. La seva ubicació encinglerada, permet ser un mirador de primer ordre de la comarca y de la serra del Montsant. Destacar la església S. XII. El poble val una visita. Cornudella del Montsant. (533 mts.). Situada a la vall del mateix nom, entre les les serres del Montsant i Prades, a l’antic camí ral que unia el camp de Tarragona amb les Garrigues. Destaca el celler modernista, obra de Cèsar Martinell, realitzat el 1.919. Arbolí (714 mts). Galligant. Llogarret que pertany al poble d’Arbolí. Actualment despoblat i en estat ruinòs. És situat en un replà del vessant septentrional del Puig de Galligant. Observacions:

Cal portar: El dinar, aigua, calçat adequat, sabates de senderisme o esportives, protecció pel fred, la pluja i el sol. Cal estar en possessió de la corresponent llicencia federativa o assegurança d’accidents. La UEC en facilita una per l’excursió. Recomanació. Qui utilitzi bastons es millor portar la parella, per facilitar l’ascens i el descens. Inscripcions:

Podeu fer-ho com fins ara, responent aquest correu o a la UEC de Barcelona, per correu electrònic (secretaria@uecbarcelona.org) o al telèfon 93-454,58,55. Horari de Secretaria es de Dll. Dm. i Dv. 19h.a 21h. Data tancament inscripcions: Divendres, 13/03/15. 21,30h. En cas d’anulacions, l’afectat ho ha de comunicar. Bibliografia:

LES MUNTANYES DE PRADES. Guia Itineraria. Rafael Ferré Massip. It. 20. Ed. Piolet. LES MUNTANYES DE PRADES, EL MONTSANT I LA SERRA DE LLENA. IGLESIES, Josep. SANTASUSAGNA, Joaquím. AMIGÓ, Ramón. It. 15. Ed. Associació Excursionista de Reus. ENCICLOPÈDIA CATALANA. Cartografia:

SIURANA. Ed. Piolet. Escala: 1:10.000.